Monday, January 24, 2011

American Idol is nothing without Cowell?


Salam..

beberapa hari lepas aku tgok AI audition Season 10 di 8TV.. hmm.. rasa mcm ada something missing.. ape ek? 

HA?!!! Where's Simon? 

haha.. terlupa lak.. dah di'mention'kan berhari-hari dalam Hitz & Fly FM ttg ketiadaan Simon dlm AI musim ni.. dan benda ni pun bkn benda baru tapi dah diberitahu oleh Simon sendiri dalam Final AI 9 last year..

so aku mengumpul banyak kritikan dan komentar ttg benda ni.. well seperti biasa la ade org suka, ade org x suka..

" Simon tu tau cakap je, suara dia bkn sedap pun"
"Ala, boring la Simon xde.. x sharp la kritikan jury AI lpas ni"
"Ah, peduli ape aku Simon ade ke x..."

berikut merupakan antara komen2 yg aku dapat haha..

tapi dari sudut pandangan aku mmg Simon Cowell ialah antara org yg menjadi penghangat keadaan AI di samping Paula & Randy.. tapi benda ni ttp perlu diterima walaupun pahit (wah ayat sastera!) 

haha.. kritikan sememangnya satu benda yg membuatkan seseorang itu improve dan artis AI pun x terkecuali.. kita perlu setuju kehebatan suara & persembahan produk AI ni ialah hasil bakat,tunjuk ajar dan kritikan dari 3 jury tersebut..

hasil kritikan Simon Cowell ini lahirlah Kelly Clarkson (AI 1) Ruben Studdard (AI 2) Fantasia Barrino (AI 3) Carrie Underwood (AI 4) Taylor Hicks (AI 5) Jordin Sparks (AI 6) David Cook (AI 7) Kris Allen (AI 8) dan Lee DeWyze (AI 9)... 

dan ada juga artis popular AI yg x jadi juara tapi berjaya dalam industri muzik sekarang cam Katherine Mcphee, Chris Daughtry, Adam Lambert, Elliot Yamin ,Jennifer Hudson,David Archuleta..

well of course la, ketiadaan Simon dlm AI musim ini akan sedikit memberi kesan.. namun aku yakin dengan kehadiran Steven Tyler dan Jennifer Lopez boleh cover benda2 ni.. haha American Idol is still something without Cowell,man..


No comments:

Post a Comment